Checklist voor je bruiloft

Planner bruiloft

Vraag je partner eerst ten huwelijk voordat je de trouwdatum vaststelt. Controleer of die datum voor iedereen op een passende dag valt.

Bepaal de plaats en het tijdstip van de trouwerij en reserveer de trouwzaal, houd rekening met de drukke maanden mei t/m september.

12 TOT 6 MAANDEN VOOR DE HUWELIJKSDAG

Als je onder huwelijkse voorwaarden wilt trouwen, maak dan een afspraak met de notaris. Zorg ervoor dat alle benodigde documenten er zijn voor de ondertrouw, het stadhuis, de kerk, enz. Maak alvast een globale begroting en ga sparen! Maak een gastenlijst voor de daggasten, de huwelijksplechtigheid, eventuele receptie, diner en feestavond. Bedenk alvast de stijl van het huwelijk en de bruidsjapon. Maak een kostenbegroting. 6 MAANDEN VOOR DE HUWELIJKSDAG Bepaal de datum om in ondertrouw te gaan, minimaal twee weken voor de bruiloft.

Bespreek de fotograaf en/of videograaf. Bespreek het vervoer. Boek de huwelijksreis. Zoek de bruidskleding uit. Vraag de getuigen, de bruidsmeisjes en bruidsjonkers en de ceremoniemeester. Reserveer restaurant en locatie voor receptie en feest. Regel muziek voor het feest. Indien jullie in de kerk trouwen, maakt dan vast een afspraak.

4 MAANDEN VOOR DE HUWELIJKSDAG

Regel trouwvervoer. Bestel het bruidsboeket en de bloemversieringen. Loop alle verzekeringen goed door, bijvoorbeeld de reisverzekering. Koop een bruidscadeau voor elkaar. Stel een cadeaulijst op. Denk aan schoenen en accessoires. Zoek kleding voor de bruidegom uit. Maak een voorlopig draaiboek

3 maanden voor de huwelijksdag

Bestel de huwelijksbedankjes. Bestel al het huwelijksdrukwerk, zoals de uitnodigingen. Reserveer de bruidssuite voor de huwelijksnacht. Bestel de bruidstaart. Bespreek de wensen met de kapper. Maak een verlanglijst. Zoek de kleding voor de bruidskinderen uit. Maak een afspraak met de schoonheidsspecialist voor een proefmake-up. Controleer paspoorten en visa. Indien de huwelijksreis naar een ver land gaat; denk aan vaccinaties Zoek de trouwringen uit. Bestel of koop een gastenboek. Loop het draaiboek nog eens door.

6 WEKEN VOOR DE HUWELIJKSDAG

Verstuur de uitnodigingen. Loop de trouwschoenen in. Schrijf alvast een eventuele speech. Maak een definitieve tafelindeling.

3 WEKEN VOOR DE HUWELIJKSDAG

Koop bedankjes voor de getuigen, ceremoniemeester en de anderen die jullie hebben geholpen. Controleer of alles is gekocht en geregeld is voor de huwelijksreis. Maak een afspraak met de ambtenaar die u gaat trouwen.

2 WEKEN VOOR DE HUWELIJKSDAG

Maak een definitief draaiboek voor het verloop van de huwelijksdag. Geef het definitieve aantal gasten door aan het restaurant. Zet een eventuele huwelijksaankondiging in de krant. Loop het programma door met de ceremoniemeester. Ga naar de schoonheidsspecialiste. Laat de auto nakijken als jullie daarmee op vakantie gaan. Wens elkaar sterkte voor een eventuele vrijgezellendag

1 WEEK VOOR DE HUWELIJKSDAG

Geef veranderingen in de gastenlijst door aan het restaurant of aan de zaalverhuurder. Ga naar de manicure. Loop alle reserveringen nog een keer na. De bruidegom kan nu het beste naar de kapper gaan. Stuur een draaiboek met alle details naar de fotograaf/videograaf Maak een afspraak met de ceremoniemeester voor het doornemen van de laatste versie van het draaiboek

1 DAG VOOR DE HUWELIJKSDAG

  • laatste checklist voor de grote dag aanbreekt

Trouwringen – Zijn deze veilig in het bezit van de getuige, of bruidegom. Huwelijksreis documenten – als u van plan om direct af te reizen, zorg ervoor dat u al uw reisdocumenten mee heeft . Vergeet niet tickets, paspoorten en reischeques. Huwelijksbloemen – zorg ervoor dat iemand de bloemen ophaalt, mocht de bloemist deze niet kunnen leveren. Omkleden – is populair is geworden voor het avondfeest , misschien in een kortere jurk of avondjurk , dus vergeet niet de kleding bij de feeestzaal neer te leggen. Zelfs als je niet verandert van kleding , kan je eventueel een paar reserve schoenen neerleggen, mocht je zere voeten krijgen. En zeker niet vergeten een reserve panty Make-up – Neem een tasje mee met make-up, een tandenborsten, deodorant haarlak en eventueel vochtige verfrissingsdoekjes Eerste hulp – pleisters , pijnstillers, eventueel rennies, Water – Maak dat u altijd een fles water in de bruidsauto hebt liggen, zodat je niet aankomt bij de ceremonie met een droge mond – een vaak voorkomend symptoom van de zenuwen !

Controleer of de gasten die van ver moeten komen goed zijn aangekomen. Pak jullie koffers voor de huwelijksreis. Neem een verkwikkend bad en ga op tijd naar bed.

DE HUWELIJKSDAG

De bruid gaat naar de kapper.

Houdt een tas met cosmetica en parfum in je buurt. Denk aan de ringen, het bruidsboeket, de speech en het JA-woord. En vergeet niet te genieten van jullie trouwdag.

Plan je bruiloft

Je bruiloft plannen van A tot Z. Houdt het wekelijks bij dan vergeet je niets. Hier de planner wat je stappenplannen zijn.