Ceremoniemeester

Ceremoniemeester

Taken van de Ceremoniemeester

Je beste vriend of familielid gaat trouwen? En dan word jij gevraagd voor de taak als ceremoniemeester.
Maar wat moet je eigenlijk doen? Wat wordt er van je verwacht? Hier wat het ceremoniemeester zijn inhoudt. Ceremoniemeester ben je niet alleen op de bruiloft zelf, het begint al wanneer het bruidspaar hun huwelijk bekend maken.Op de dag zelf regel je alles zodat het bruidspaar ongestoord kan feestvieren en genieten van hun dag. Maar je werk begint al ver voor de trouwdag.Wat wordt er van jou als ceremoniemeester verwacht?

Luister goed naar de wensen van het bruidspaar, zodat er geen misverstanden ontstaan!
De maanden voor de trouwdag help je het bruidspaar met hun huwelijkswensen en met het invullen van de dag.
Je maakt ook een draaiboek en tijdsindeling en voorziet het bruidspaar en misschien ook de daggasten van een kopie.
De trouwkaarten worden bij jou afgeleverd en deze verstuur jij. De ceremoniemeester doet een briefje of kaartje in de enveloppen
en regelt wie er een speech wil houden of een stukje wil doen.
De ceremoniemeester helpt ook met het regelen van het vrijgezellenfeest.
Als iemand anders dit regelt dient de ceremoniemeester erop te letten dat dit goed verloopt.
Ook instrueer je de getuigen en de bruidskinderen van hun taken op de bruiloftsdag zelOp de trouwdag ben je natuurlijk zelf als eerste op. Je zorgt dat het bruidspaar op tijd wakker is. Ook zorg je er voor dat de bruidegom het bruidsboeket en de trouwringen meeneemt.

Je regelt de volgorde van de trouwstoet en deelt de corsages uit aan de gasten.

Bij de plechtigheid wijs je iedereen zijn plaats. Je vertelt iedereen nogmaals waar ze heen gaan na de de plechtigheid en ontvangt ze weer op de volgende locatie waar je ze weer hun plaats wijst indien er een tafelschikking is.
Je legt de cadeau’s op de cadeautafel en je legt het gastenboek met pennen klaar zodat iedereen er in kan tekenen.

Je bent die avond het aanspreekpunt voor alle gasten en je dient erop toe te zien dat de gasten zich ook netjes gedragen.
Voor het personeel van de locatie ben je ook het aanspreekpunt. Na afloop van het feest zorg je dat de cadeau’s bij het bruidspaar
thuis wordt afgeleverd.

Bedenk van te voren of je deze taak op je wilt nemen, want het is een heel regelwerk. Je kunt niet onbezorgd genieten van het feest.
Je moet snel beslissingen kunnen nemen en ook over enig organisatietalent beschikken. Als je denkt dat je dit niet kunt of als je er denkt geen tijd voor te hebben, zeg dat dan netjes tegen het bruidspaar en vertel ze ook waarom. je kan natuurlijk ook een standby erbij vragen zodat je met 2 personen alles kunt regelen.

Doe een button op met ceremoniemeester zodat alle gasten weten wie ze kunnen aanspreken.

Etiquette huwelijk

Vragen jullie je ook steeds af wie hoort wat nu te doen. Waar zit de bruid in de bruidsauto. Wie brengt de toost uit. Hier hebben we alle regels op een rijtje gezet.