Trouwen

Trouwen Trouwen misschien wel het belangrijkste onderdeel in je leven, de keuze om te gaan trouwen maak je niet zomaar! Alvorens jullie alles hebben uitgezocht over de datum dat jullie gaan trouwen, en deze hebben vastgelegd begint de organisatie. Wij hebben alvast een hoop voorbereiding voor jullie gedaan, en hebben ontzettend leuke ideeën voor je bruiloft op onze pagina staan. Heel veel tips over bruidsmode, trouwen met een kleur of thema, trouwlocaties, bruidsboeketten, of hoe je goedkoper kan trouwen. De planning van je trouwdag van A to Z. met alle trouwbedrijven per regio. Maar ook dingen zoals de etiquette bij het huwelijk, wie doet wat? Kortom het is een aanrader om onze site te blijven volgen, want elke dag komt er wel weer nieuwe informatie over trouwen en de bruiloft bij.

Wat heb je nodig om te trouwen

Allereerst heb je natuurlijk een partner nodig, maar we gaan ervan uit dat je al een lief gevonden hebt.

Trouwen voor de wet

Wie wil trouwen , kan dit aangeven bij de dienst burgerlijke stand van de gemeente (minstens veertien dagen voor de geplande huwelijksdatum) U moet tenminste 18 jaar zijn, anders is er toestemming van ouders nodig. Sinds juni 2003 kunnen in België ook twee mensen van hetzelfde geslacht trouwen. U trouwt voor de wet en woont samen als gehuwden. Toekomstige echtgenoten die ingeschreven zijn in het bevolkings- of vreemdelingenregister moeten de volgende documenten meenemen: een kopie van de geboorteakten van beide partners. Voor trouwers die in België geboren zijn of van wie de geboorteakte in België overgeschreven is, vraagt de ambtenaar van de burgerlijke stand het afschrift zelf op. een identiteitsbewijs als er een huwelijkscontract is, moet u een attest voorleggen van de notaris die het contract heeft opgesteld Getuigen hoeft niet meer maar mag wel tot 4 getuigen.

In België bent u officieel gehuwd als u getrouwd bent voor de wet.

Vooraleer u voor de wet kan trouwen, moet u eerst een aangifte doen van uw huwelijk. Die aangifte moet gebeuren in de gemeente waar één van de toekomstige echtgenoten zijn of haar inschrijving heeft in het bevolkings-, vreemdelingen- of wachtregister.

Het huwelijkscontract

Het huwelijkscontract is een akte waarin toekomstige echtgenoten hun huwelijksvermogensstelsel kunnen regelen. Deze akte moet opgemaakt worden door een notaris. In het contract kunnen zij: •de economische en financiële betrekkingen tussen elkaar vastleggen •de eigendom van goederen bewijzen •bepalen hoe zij de goederen beheren Echtgenoten zijn niet verplicht om een huwelijkscontract af te sluiten. Als er geen huwelijkscontract is, is automatisch het wettelijk stelsel van toepassing. Echtgenoten kunnen er ook voor kiezen om het wettelijk stelsel als algemeen principe te nemen binnen het huwelijk, en via een huwelijkscontract enkele specifieke regelingen te treffen. Wie een huwelijkscontract heeft afgesloten, moet dat bij de aangifte van het huwelijk meedelen aan de ambtenaar van de burgerlijke stand. De toekomstige echtgenoten moeten dan een getuigschrift voorleggen van de notaris die het contract heeft opgesteld. Het contract wordt ook in het trouwboekje vermeld. Als je dit al geregeld hebt gaan we eens kijken wat je meer nodig hebt, als je er tenminste een feest van wil maken. Bekijk of je alles zelf gaat regelen, of een weddingplanner aan wilt schaffen? De locatie(s) voor plechtigheid, receptie, feest en diner Kleding trouwjurk, trouwkostuum, schoenen en accessoires. Ringen Een draaiboek waarin je precies noteert hoe de dag verloopt De gastenlijst Het drukwerk (huwelijks- en bedankkaarten) Bruidstaart Bruidspersoneel, ceremoniemeester en bruidskinderen Het trouwvervoer Bloemen: het bruidsboeket, corsages en eventuele bloemdecoraties De plek waar jullie je huwelijksnacht door willen brengen De muziek, zowel voor tijdens de plechtigheid als op het feest Huwelijksbedankjesvoor de gasten als aandenken aan jullie huwelijk Jullie huwelijksreis De cadeaulijst De fotograaf Eventuele danslessen Decorateurs Koop een notitieboekjes of speciale agenda waarin je alles noteerd wat je gedaan hebt, en vooral wat je nog moet regelen, zodat jullie niet voor verrassingen komen te staan.

Verder voor de trouwdag zelf,

  • zorg dat de ceremoniemeester jullie GSM heeft.
  • Vergeet de ringen niet!!!
  • Geef je moeder of bruidsmeid een S.O.S tas mee met: zakdoekjes reserve panties deodorant tandenborstel make-up spullen pleister. veilgheids speldjes
En vergeet vooral niet een paar reserve schoenen, deze kan je daags ervoor al in de feestzaal leggen..