Besparingstips huwelijk

10 tips voor een huwelijk met een beperkt budget

Heb je een goede champagnesmaak en kaviaardromen, met een budget van witbrood en frisdrank? Maak je geen zorgen, je kunt nog steeds een mooie maar goedkope bruiloft hebben . Bekijk deze geweldige manieren om kosten te besparen voor je huwelijk.

Krimp je gastenlijst

Telkens wanneer je een naam aan je uitnodigingslijst toevoegt, verhoog je het budget aanzienlijk. Het zijn niet alleen de cateringkosten, maar ook de extra bloemtukjes op de tafel, bedankjes, stoelhuur etc. Nodig niemand uit met wie je al 2 jaar niet hebt gesproken. Voel je niet verplicht om alleenstaanden een date te brengen. Vermijd druk om al je collega’s uit te nodigen. En laat je vrienden hun kinderen niet meenemen. Je kunt ook besluiten om categorieën als ‘familieleden die verder weg liggen zoals neven, achterneven’ of ‘vrienden uit vrijwilligerswerk’ te verwijderen. Door niemand uit die groep uit te nodigen, voorkom je ook gekwetste gevoelens.

Bespaar verzendkosten op je huwelijksuitnodigingen

Doe afstand van de binnenste envelop en het vloeipapier, overblijfselen uit tijden dat inkt tijd nodig had om te drogen en mensen een ongerepte envelop wilden. In plaats van een R.S.V.P, vraag de gasten om online of telefonisch te antwoorden. Je bespaart niet alleen geld op de kaartjes, maar het zal ook de portokosten verlagen.

Kijk naar outlet trouwjurken

Kijk niet alleen naar de rekken met de nieuwste trends, en net nieuw binnengekomen, kijk naar outlet, of opruiming. Het is een geweldige kans om een ​​designerjurk te krijgen tegen bodemprijzen. Zo kun je honderden euro’s besparen op een jurk, en zeg nou zelf, zal iemand zien dat de jurk van een collectie eerder is? Nee dus!

Wijzig de dag van de week

Heb je bruiloft op een doordeweekse dag of een zondag. Er is minder vraag naar deze datums , dus locaties zijn vaak bereid om je een beter tarief te geven. Neem contact op met je trouwlocatie om te zien of ze op dergelijke tijden plannen. Hoewel je je misschien zorgen maakt dat sommige gasten het niet kunnen halen, bedenk dan dat velen van hen ook plannen hebben voor een bepaalde zaterdag. Het kost misschien wat meer coördinatie voor mensen die reizen, maar het is net zo waarschijnlijk dat ze een dag of twee vrij hadden moeten nemen van hun werk om toch naar een zaterdaghuwelijk te komen.

Bespaar geld op kerkdecoraties

Overweeg om je huwelijk in de buurt van een grote feestdag te houden voor religieuze bruiloften . De kerk is al versierd, waardoor je veel geld bespaart op bloemen. Zoek op andere dagen naar eenvoud. Een ceremonie bij kaarslicht kan romantisch, prachtig en goedkoop zijn. Kijk eens naar leuke diy decoraties voor de kerk.

Kerkdecoraties

Hulp vragen aan vrienden of familie

Als je een goedkope bruiloft wil hebben, verzamel dan de middelen van je vrienden en familie. Denk aan muzikanten die je kent, goed gesproken vrienden die je ceremoniemeester kunnen zijn, en getalenteerde mensen die je kunnen helpen dingen te decoreren. Kijk of iemand een mooie ceremonieauto heeft die je mag gebruiken. Misschien heeft een van je vriendinnen nog wel iets over van haar eigen bruiloft. Vraag ook aan vrienden en familieleden wat ze hebben gedaan om geld te besparen op hun grote dag.

Diy projecten

Het kan leuk zijn om delen van je huwelijk DIY te maken. Organiseer een gezellige avond waarbij je vrienden vraagt ​​om mee te helpen bij het samenstellen van bedankjes en het maken van uitnodigingen, bloemstukjes voor de tafels en andere zelfgemaakte goedkope details. Zorg ervoor dat je een hapje en een drankje, en inspirerende deuntjes op de stereo hebt, zodat je vrienden het gevoel hebben dat ze op een feestje zijn.

Zoek naar goedkoper eten en drinken

Wees eerlijk met je cateraar over je behoefte om geld te besparen. Vraag hen welke de minst dure voorgerechten zijn en of een buffet goedkoper is dan een zittend diner. Kijk of ze je je eigen drank kunnen geven, of dat het serveren van alleen wijn en bier goedkoper is dan een volledige bar. Overweeg ook om alleen de bar open te hebben tijdens het cocktailuurtje en dan een goedkope wijn te serveren bij het diner.

Bruiloft decoratie

eBay, Etsy en Aliexpress Het is een geweldige bron voor alles, van jurken tot huwelijksbedankjes, cake toppers, ringkussens en meer. Zorg ervoor dat er voldoende tijd is om te verzenden, dus zeer ruim van te voren bestellen. Zoek naar vertrouwde verkopers wier feedback aangeeft dat ze nauwkeurig hebben weergegeven wat ze hebben verkocht.

Overweeg goedkope trouwkaarten

Ga niet voor het graveren! Met een mooi lettertype afgedrukt uitnodigt net zo goed. Er zijn verschillende goedkope huwelijksuitnodigingen beschikbaar op internet, die je elf kunt maken. Overweeg voor een informele bruiloft je eigen uitnodigingen af ​​te drukken vanaf je thuiscomputer. Kantoorboekhandels verkopen nu bedrukt papier dat bedoeld is om in een thuisprinter te gebruiken als goedkope huwelijksuitnodigingen.

Zelf je bruidsboeket maken

Tips zelf een bruidsboeket maken

Slimme bruiden die op zoek zijn naar manieren om te besparen op huwelijksuitgaven, overwegen vaak om hun bruidsboeket zelf te maken. Met een schat aan informatie beschikbaar voor bruiden van lessen in een lokale bloemenwinkel tot filmpjes tot online videozelfstudies, is het leren ontwerpen en samenstellen van een boeket nog nooit zo eenvoudig geweest.

Je eigen boeket maken kan zeker helpen om geld te besparen, en je hoeft echt geen top binster te zijn, om een mooi bruidsboeketje te maken. Vandaag de dag zien we namelijk steeds minder bruidsboeketten op draad gebonden, de meeste bruiden kiezen voor een mooi handgebonden boeketje. Maar we gaan nog een stap verder en bieden vijf tips om je besparingen op een zelfgemaakt bruidsboeket verder te verhogen!

1. Kies Budgetvriendelijke bloemen

Ben je dol op het donzige uiterlijk van pioenrozen, maar krimp je van de prijzen?
Overweeg een vergelijkbaar uitziende bloeier te vervangen, zoals dahlia’s of Engelse tuinrozen. Over het algemeen staan ​​rozen, hortensia, gipskruid, dahlia’s, gerbera’s en fresia bekend als budgetvriendelijk.

Bruidsboeket zelf makenBruidsboeket zelf maken

2. Koop je bloemen op de markt

Dit lijkt misschien een no-brainer, maar op de markt zijn de bloemen vaak ’n stuk goedkoper. Neem eens de tijd om de prijzen tussen bloemisten en markthandelaren te onderzoeken om er zeker van te zijn dat je de beste waarde krijgt. Mocht je dicht bij Nederland wonen? daar zijn de prijzen van bloemen vaak een stuk lager.
Bonustip: houd uw bestelling bij een of twee soorten en vraag om een ​​volumekorting!

3. Blijf in het seizoen

Omdat veel bloemen seizoensgebonden zijn, zijn ze gemakkelijker verkrijgbaar in die tijd van het jaar dat ze van nature groeien.
Hoewel je misschien in het laagseizoen de gewenste bloemen kunt krijgen, zal dit meestal een deuk in je budget geven omdat ze moeten worden geïmporteerd. Probeer je aan bloemen te houden die er in het seizoen zijn of het hele jaar door groeien.

Bruidsboeket rozenBruidsboeket handgebonden

4. Grote bloemen

Door grote bloeiende bloemen (denk aan hortensia) als vulmiddel te gebruiken, kunt je een groter boeket met minder stelen maken! Probeer wat andere budgetvriendelijke bloemen zoals Dahlia’s, gipskruid, en mooi e groene bladeren toe te voegen om visuele interesse te creëren.

Bruidsboeket-grote-bloemBruidsboeket-hortensia

5. Zoek wilde bloemen

De natuurlijke schoonheid van wilde bloemen betekent dat je ze kunt gebruiken voor de meeste bruiloftsthema’s en niet alleen voor de landelijke bruiloft. Veel bruiden denken dat wilde bloemen alleen voor de boho bruiden zijn, wij zijn het daar niet mee eens! De mogelijkheden van een bloemcombinatie is eindeloos. Maak je klaar om verliefd te worden op een aantal mooie verbazingwekkende wilde bloemen bruidsboeketten. Toevoegen van wilde bloemen en groen is een van de beste manieren om geld te besparen op je boeket. Droom je van een bohohuwelijk? Probeer een boeket van wilde bloemen te maken, en vergeet de mooie grassen niet. Heb je een groene duim? Overweeg het gebruik van bloemen uit je eigen tuin, van vrienden of geliefde! In Juni staan er al volop wilde bloemen en grassen in het veld, en ook Hortensia’s uit de tuin kun je al plukken in juni.

Bruidsboeket wilde bloemenBruidsboeket-wilde bloemen gipskruid

Bekijk de video hoe je makkelijk een bruidsboeket kunt maken

Wat je moet weten over save the date kaarten

informatie save the date kaarten

Het is officieel! Je bent verloofd! Het kiezen van een datum is super opwindend en ook belangrijk, maar er is niets net zo belangrijk als het kiezen van dé datum en het verzenden van de save the date kaarten. De meeste bruiden weten vaak niets over de save the date kaart, of wanneer ze moeten worden verzonden, naar wie ze moeten worden gestuurd of wanneer ze verzonden moeten worden.

Moet ik save the date kaarten versturen?

We raden je aan om ‘save the dates’ te versturen, zeker wanneer je in een drukke trouwmaand elkaar het jawoord geeft, of in een vakantie periode.

Iedereen die is uitgenodigd, weet dat ze ruim van tevoren zijn uitgenodigd. Huwelijksuitnodigingen gaan slechts 6 tot 8 weken voor de huwelijksdatum op de bus, dus dit is een manier om familie en vrienden te laten weten dat ze inderdaad zijn uitgenodigd!

Gasten buiten de stad hebben gasten voldoende tijd om vrijaf te nemen, en eventueel een reis te boeken, of een overnachting.
Zeker voor een bruiloft in het buitenland hebben gasten een vooraankondiging nodig om aanwezig te zijn!

Wanneer verstuur ik mijn save the date kaarten?

Deze moeten 6 tot 8 maanden voorafgaand aan de trouwdatum worden verstuurd, dit is de meest voorkomende etiquette. Dit geeft gasten voldoende tijd om ervoor te zorgen dat ze die dag beschikbaar zijn.

Stuur ik save the dates naar al mijn gasten?

Je moet save the dates sturen alleen naar die gasten waarvan je zeker bent dat je ze uitnodigt zijn voor je trouwdag. Het laatste wat je wilt is een save the date kaart sturen naar iemand die je later moet schrappen vanwege het aantal gasten.

Kan ik elektronische save the date kaarten versturen?

Het versturen van een elektronische kaarten bespaart zeker geld en bespaart je ook tijd. Het kan weken duren om bedrukt briefpapier voor te bereiden en naar gasten te verzenden. Er zijn ook nadelen aan elektronische save the dates. Het bericht kan in een spammap van je gasten terecht komen zodat ze het kunnen missen. Of je stuurt het met een leesbevestiging, zodat je zeker weet dat ze het gelezen hebben. Gasten hebben geen tastbare datum om op een ​​koelkast of een bureau op te hangen om als herinnering te dienen, tenzij ze hem zelf uitprinten.

Welke informatie moet worden vermeld op de save the date kaart?

De basisinformatie die wordt vermeld is de naam van de bruid en bruidegom, samen met de datum van de bruiloft, de locatie, de trouwwebsite (indien van toepassing). Vermeld daarbij dat de officiële uitnodiging later volgt. Eventueel kun je nog je adres toevoegen voor felicitaties en de mededeling dat de gast een dag of avondgast is.

Moet ik ervoor zorgen dat mijn save the dates en andere trouwlocatie in stijl overeenkomen?
Het is goed om consistent te zijn in kleur en thema, maar het is niet nodig om de exacte stijl van je bruiloft thema te hanteren. Het allerleukste is een loveshoot foto. Het is meer een manier om alleen maar een kop op te steken en mensen enthousiast te maken. De uitnodiging zal er zijn om de toon in te stellen.

Wat moet ik nog meer weten?

Zorg ervoor dat zodra je save the date kaarten zijn verzonden, je huwelijkswebsite ook online gaat!

Etiquette huwelijk

Moderne huwelijksetiquette

Vaak komt de vraag voorbij, hoe moet ik dit of dat officieel doen volgens de huwelijks etiquette, want natuurlijk wil je het allemaal zo officieel mogelijk doen. Maar laat je niet te veel leiden door wat hoort! Je kunt en mag het best doen op de manier die je zelf wilt, geef er gewoon een beetje je eigen draai aan.

Is het oke om geld te vragen op mijn huwelijk

Het beantwoorden  is eenvoudig ja, eigenlijk zou je dat wel moeten doen. Het hebben van een cadeaulijst maakt het gemakkelijker voor je gasten, die toch iets willen kopen omdat ze vinden dat het traditie is. Zeker de oudere generatie zal graag een cadeau willen geven, en met een cadeaulijst krijg je dan toch zeker iets wat je graag zou willen hebben.

De meeste stellen hebben al kasten vol handdoeken, beddengoed, pannen en serviesgoed. Maar cadeaulijsten zijn niet meer zo traditioneel als ze ooit waren. Er is een optie voor iedereen, van de conventionele warenhuislijst tot een online register dat de mogelijkheid biedt om cadeau’s en geld te bieden.

Het is prima om geld te vragen, maar het is ook leuk dat je je gasten laat weten wat jullie ermee gaan doen! Dus vertel hen of het geld is voor de huwelijksreis, een nieuwe bank, of tuinset etc.

Als je weerstand ondervindt van oudere generaties, kun je altijd een kleine cadeaulijst maken met een paar speciale items. Dit zal de vaak oudere behagen en heb je toch een paar cadeautjes die je zullen koesteren.

2. Ceremonie zitplaatsen

Traditioneel zitten de familie en vrienden van de bruid aan de linkerkant van het gangpad en de bruidegom aan de rechterkant. In de praktijk werkt dat niet altijd. Heeft de een een grote familie, en de andere niet, dan kun je de vrienden aan de andere zijde zetten, om de zitplaatsen in evenwicht te brengen.

Veel koppels kiezen nu voor ‘kies een stoel, geen zijkant’. Dit is meestal een verstandige beslissing wanneer er gecompliceerde gezinssituaties, dilemma’s of geschillen zijn. Het voorkomt het labelen van gasten, wat kan leiden tot frustraties.

Wat je ook kiest, het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je ceremoniemeester ingelicht word over het zit plan zodat deze de gasten kan begeleiden of geruststellen waar ze moeten zitten.

Vergeet niet om zitplaatsen in de voorste rijen te reserveren voor ouders, bruidsmeisjes en de beste man, en de getuigen.

zitplaatsen ceremonie

3. ontvangst lijn

Het traditionele formaat van de ontvangende lijn is erg tijdrovend. Gasten ontmoeten de ouders van de bruid, gevolgd door de ouders van de bruidegom, en tenslotte de bruid en bruidegom feliciteren.

Als je een ontvangende lijn wilt, probeer dan een andere set-up, waarbij de ouders van de bruid en bruidegom tegenover elkaar staan, zodat de gasten snel kunnen kennismaken of begroeten, voordat ze de bruid en bruidegom feliciteren. Als het budget het toelaat, geef gasten dan een welkoms drankje terwijl ze wachten.

Ontvangstlijnen zijn zeker niet verplicht. Sommige paren lopen later op de avond rond, zodat ze kunnen praten met alle gasten. Anderen geven er de voorkeur aan om alle felicitaties aan het begin van de receptie en feest te doen, om je zo te bevrijden van een van je laatste taken. De keuze is aan jullie.

4. Toespraken

Vaak gezien als een hoogtepunt van de dag, en een hoofdverantwoordelijkheid voor de speechmakers. Het klassieke formaat is eerst de vader van de bruid, gevolgd door de bruidegom en tenslotte de beste man, die na het dessert spreekt, maar er is genoeg ruimte om de regels te breken.
Zenuwachtige sprekers geven er misschien de voorkeur aan om het voor het eten te doen, andere misschien wat later, als ze een paar drankjes op hebben.
Tegenwoordig wil ook graag de bruid een speech geven, en hou je zeker niet te strak aan alle tradities, want dit kan en mag gewoon.

5. Plichten van de Beste Man, Ceremoniemeester en Bruidsmeisjes

De beste man, in Nederland vaak de ceremoniemeester en bruidsmeisjes zijn belangrijk op je bruiloft, van tevoren en op de dag zelf. Zelfs de best geplande bruiloft heeft een goed team nodig op de achtergrond.

Een beste man zijn is niet alleen een eer, maar ook een belangrijke rol. Deze heeft de taak om een toespraak te houden en een vrijgezellenfeest te organiseren, maar de echte verantwoordelijkheid ligt in het goed laten verlopen van de huwelijksdag. Een goede beste man is betrouwbaar, onuitputtelijk, zelfverzekerd en efficiënt, hij is meestal de ceremoniemeester van de dag.

Het is zijn taak om de bruidegom kalm te houden, hem naar de kerk of trouwlocatie te brengen, de ringen over te dragen, en een (gepaste) toespraak te geven. Hij kan ook te maken krijgen met familieleden die misschien niet zo goed matchen met elkaar, een taartramp vermijden, of een taxi laten komen. Hij moet goed ingelicht zijn en een idee hebben over de volgorde van de dag en de verwachtingen van de bruid en bruidegom.

De bruidsmeisjes hebben gewoonlijk hard gewerkt in de aanloop naar de bruiloft, hun plichten zijn echt gericht op het bijstaan van de bruid, maar vandaag de dag zien we vaak meerdere ceremoniemeesters, en de bruidsmeisjes nemen dan ook perfect de rest van de ceremonie taken op zich.

Net als de beste man, of ceremoniemeester, moet het hoofdbruidsmeisje zelfverzekerd en georganiseerd zijn. Zij is de hoofdassistent van de bruid en helpt haar om zich aan te kleden, haar boeket vast te houden, en de sleep goed te leggen. De andere bruidsmeisjes kunnen een mix van volwassenen en kinderen zijn, dus taken variëren afhankelijk van leeftijd en aantal. De hoofdrolspeelster is de bruid, en bruidsmeisje zijn, betekent dat je je uiterste best om voor haar een perfecte dag te maken, zelfs als je beste vriendin is veranderd in een echte bruidzilla.

Wil je meer weten over de huwelijksetiquette?

Huwelijk stiefouders

Een huwelijk met stiefouders plannen

Moderne gezinnen zijn anders als de vorige generatie. Het aantal stiefgezinnen is de laatste decennia steeds groter geworden, ze gaan over stiefouders, samengestelde gezinnen, geadopteerde kinderen, gemengde relaties. Maar iets dat niet is veranderd, is dat gezinnen speciaal zijn, het zijn de banden met familie die ons samenhouden. Dus, bij het plannen van een huwelijk, zal het bruidspaar waarschijnlijk een manier zoeken om respectvol de stiefouders te betrekken zonder op de tenen van mama en papa te trappen.
Het plannen van een huwelijk is al stressvol genoeg, maar voeg een paar gescheiden ouders toe, en je hebt een recept voor een mogelijke ramp.

Stiefouders zijn vaak een belangrijk onderdeel van het gezin, omdat ze getrouwd zijn met een van je biologische ouders. Alvorens beslissingen te nemen over het opnemen van een stiefouder, is het belangrijk om een ​​goed beeld te krijgen van de dynamiek. Daarom is het raadzaam om open te zijn tegen je stiefouders en biologische ouders. Hoe je ervoor kiest om verder te gaan en je stiefouders in je huwelijk te betrekken, hangt af van dit begrip.


Hier zijn een paar dingen die moeten worden overwogen met stiefouders op je bruiloft.

De opbouw is bijna net zo spannend als de grote dag zelf. Vergeet niet om stiefouders te betrekken bij de voorbereidingen van je huwelijk.

Je stiefmoeder zou het misschien op prijs stellen om deel uit te maken van het kiezen van je jurk, samen met je moeder. Maar als dit je biologische moeder pijn doet, probeer dan de taken te verdelen. Ben ook eerlijk tegen je stiefmoeder, en vertel haar dat je met haar liever een andere keer terug gaat naar de bruidswinkel.

Alle betrokken ouders moeten hetzelfde geschenk of een geschenk van dezelfde prijsklasse en hetzelfde sentiment krijgen. Als je één ouder extra wilt verwennen , moet je dit privé doen, zonder dat de andere ouders er weet van hebben.

Het zou leuk zijn om je stiefvader de kans te geven een toespraak te geven als je biologische vader er een geeft.

Ook moeten alle stiefouders worden vermeld en bedankt in de toespraken en toasts, omdat ze waarschijnlijk op de een of andere manier hebben bijgedragen, of (in ieder geval) hun echtgenoot daarbij hebben gesteund. Als je ze uit de speeches laat, wordt dit alleen maar ongemakkelijk en zal het waarschijnlijk pijnlijk zijn.

Zorg ervoor dat iedereen is opgenomen in de familiefoto’s, zelfs als dit betekent dat je een paar extra foto’s moet nemen om stiefouders op te nemen.

Probeer dezelfde zitregels toe te passen op zowel stief als biologische ouders. Als er spanningen zijn tussen hen, overweeg dan liever dat elk stel (vader en stiefmoeder, en moeder en stiefvader) apart zitten.

Wat moet de stiefmoeder dragen?

Meestal moet de stiefmoeder zich op dezelfde manier kleden als andere gasten. Het is niet gepast voor de stiefmoeder om zich te kleden op een manier die de bruid of de biologische moeder zal overschaduwen.

Wie loopt met de bruid door het gangpad?

In termen van wie met de bruid door het gangpad loopt, is dit geheel aan de bruid zelf, zij beslist ! In het algemeen zal het de biologische vader zijn. Maar heb je een sterkere band met je stiefvader, om welke reden dan ook, jij bent degene die beslist. Wil je geen van beide passeren, kun er je ook voor kiezen om je opa, broer, of een ander familielid te vragen je te begeleiden. Of nog mooier loop eerst voor de helft met je stiefvader, en de andere helft van het gangpad neemt je vader het over, die je weggeeft aan de bruidegom.

Vader/dochter dans

De bruidegom moet dansen met zijn nieuwe schoonmoeder, evenals de stiefmoeder van zijn vrouw, en eveneens met de bruid. Natuurlijk is de vader-dochter-dans bijzonder speciaal en zou de dans daarna met haar stiefvader zijn. Als je wilt dat je stiefvader zijn eigen speciale dans met je heeft, overweeg het later te doen zodat het gescheiden is van de traditionele vader-dochter dans.

Tot slot

Omgaan met situaties tussen ouders en stiefouders kan moeilijk zijn. Veel hangt af van hoe de stiefmoeder en biologische moeder met elkaar opschieten, als de twee moeders goed met elkaar overweg kunnen, kunnen de bruid en bruidegom de bruiloft plannen zoals ze willen. Helaas is dit een zeldzaam iets. Er zijn echt geen regels als het gaat om je meest bijzondere dag. Maar het in gedachten houden van de gevoelens van anderen (en vooral van je familie) zal toekomstige problemen minimaliseren en maakt het een onvergetelijke dag voor iedereen.

Klassiek-huwelijk

Een klassieke huwelijks stijl

Als je niet zo van een bohemien of een rustiek huwelijk houd, maak je geen zorgen, de terugkeer van de klassieke bruiloft is weer in opmars. Terwijl boho en rustiek geweldig zijn als dat jouw stijl is, zoeken veel bruiden naar tijdloze elegantie en chique details die alleen een klassieke bruiloft kan bieden.Fijne witte bloemen, veel weelderig groen , licht linnengoed en een minimale inrichting: deze beproefde huwelijksdetails zullen nooit uit de mode raken. En als je een bruid bent die de voorkeur geeft aan tijdloosheid ten opzichte van trends, raden we je aan je ceremonie en receptie in een klassieke huwelijksstijl te plannen. Je hoeft je geen zorgen te maken over foto’s die er oud uitzien: wanneer jij en je partner decennia lang terugkijken op jullie trouwfoto’s , zul je nog steeds dolverliefd zijn op deze duurzame stijl.

Tijdloze en klassieke huwelijksdetails

Houd de bloemen wit. Niets is meer klassiek dan volledig witte bloemen! Als je wat kleur wilt toevoegen, gebruik alleen groen om de dingen klassiek en fris te houden, voeg ook wat groene kleur toe aan je tafeldecoraties of locatie.

Klassieke-wiite bruidsbloemen

De bruidsjurk

Draag een meer traditionele bruidsjurk. Wat is er mooier dan een klassieke bruid in een mooie witte jurk en een elegante lange sluier. Ga voor kant of probeer een van de elegante trouwjurken met lange mouwen die nu een trend gaan worden voor komend seizoen. Houd je accessoires eenvoudig en trek je haar in een chignon of elegante Franse twist.

Klassieke bruidsjurk

Een bloemenkroon

Houd de bloemenkronen voor de bloemenmeisjes. Ik zelf hou ontzettend van bloemenkronen, maar als je wilt dat je bruiloft er tijdloos en klassiek uitziet, is dat een look die het best geschikt is voor je bloemenmeisje, en niet voor jezelf.

Bloemenkroon- bruidsmeisjes

Klassieke bruidstaart

Breng de traditionele bruidstaart terug. Een multie witte cake met eenvoudige verfraaiingen en een zoete traditionele topper is perfect voor een klassieke bruiloft. Word avontuurlijker met de smaken daarbinnen!

Klassieke-bruidstaart

Klassiek stijl bruidegom

Houd de bruidegom goed geschikt. Een mooie op maat gemaakte pak (met jas!), Een stropdas, of een smoking zijn de manieren. Een eenvoudige witte bloemen corsage is de perfecte finishing touch.

Klassieke outfit bruidegom

Kies een klassieke auto

Kies voor een klassieke auto om je ​​bruiloft een extra wow-factor te geven. Ongeacht de manier waarop het wordt gebruikt, deze toevoeging is tijdloos en zorgt altijd voor een fantastische foto.

Een klassieke bruidsauto

Klassieke uitnodigingen

Over het algemeen moet briefpapier voor klassieke bruiloften traditioneel en formeel zijn. Je kunt je uitnodigingen en alle verdere briefpapier personaliseren door jullie monogram toe te voegen (een must voor klassieke bruiloften), strepen, folie stempelen, letterpressed script.. Werk de kaarten af met elegante handgeschreven adressen.

Locatie voor een klassieke bruiloft

Natuurlijk kies je niet voor een boerderij, of een camping. Een klassieke bruiloft geniet van een klassieke locatie, zoals een landgoed, kasteel, hotel, maar er zijn ook ontzettend veel feestzalen met een klassieke uitstraling.

Locatie-voor-een-klassieke-bruiloft

Bloemen lente bruiloft

Bloemen tips lente bruiloft

De lente is zonder twijfel een van de favoriete seizoenen voor een bruiloft. Alles is in deze tijd van het jaar zo romantisch: bomen en bloemen in bloei, zonnige ochtenden en een heerlijke buiten temperatuur. Als ik aan een lente bruiloft denk, denk ik ook aan een overvloed aan bloemen. En geen wonder, want de lente is het eerste bloeiseizoen! En we komen dan ook de mooiste bruiloftsbloemen tegen, zoals tulpen, pioenrozen, anemonen, viooltjes en ranonkels. Maar je kunt zoveel meer met bloemen doen, behalve in je bruidsboeket opnemen.Eetbare bloemen op het menu opnemen.

Een van de grootste foodie trends op dit moment, eetbare bloemen maken trouwtafels extra knap dit voorjaar en zomer seizoen! Gebruik ze als garnering voor je cocktail of bruidstaart, of laat je cateraar een buffet of dessert opmaken, en kies voor salades met eetbare bloemen!

eetbare bloemen bruiloft

Draag verse bloemen als accessoires.

Bloemenkronen zijn niets nieuws, maar waarom zou je je beperken tot het dragen van bloemen in je haar? Of alleen een bruidsboeket. Het dragen van bloemen als kettingen of polscorsage, of zelfs als een accent op je trouwjurk is helemaal hot.

Bloemenkroon bruid lente

Gebruik potplanten en bloemen.

Ik zie dat steeds meer bruidsparen de duurzaamheid van het huwelijk overwegen. Levende planten zijn een prachtig, milieuvriendelijk alternatief voor snijbloemen, en het hebben van kleine terracotta potten op tafels of langs een gangpad is een mooie manier om dat lente tuingevoel op te roepen. Kleine bloeiende hortensia planten, kun je zo aan de stoelen hangen, en daarna in je tuin planten, of als bedankje meegeven aan de gasten. En als je toch toe was aan vernieuwing in je tuin, deze plantjes zullen je nog jaren aan je huwelijk herinneren.

Potplanten decoratie ceremony huwelijk

Gebruik geperste bloemen.

Geperste bloemen zijn een ander mooi alternatief voor verse bloemen. Je kunt er glas mee versieren , of wat dacht je van menu’s en tafelnummers, of gebruik ze als een snelle manier om eenvoudige escortkaarten op te fleuren.

Geperste bloemen decoratie lente

Geef een plantje als bedankje

Zaadpakketjes of kleine potjes met vetplanten zijn een mooie bedankjes voor een lente huwelijk. Of wat dacht je van een zakje met bloembollen? Creëer een op de tuin geïnspireerd display, dit ziet er schitterend uit.

Voeg een vleugje bloemenprint toe. Van linnengoed tot bruidsmeisjesjurken of zelfs je trouwjurk, bloemenprints maken een perfecte lente statement. Pastelkleurige jurken zorgen voor een schattige lente look voor je bruidsmeisjes!

Bedankjes huwelijk lente plantjes

Trouwen in Belgie

Informatie trouwen belgie

In België is de regel dat je hier kunt trouwen als een van jullie de Belgische nationaliteit heeft of als één van de twee langer dan drie maanden in België woont. Een van de belangrijkste zaken is natuurlijk dat je een huwelijksaangifte gaat doen. Dit doe je in het gemeentehuis bij de burgerlijke stand in de gemeente waar je woont.

Hoe doe je de aangifte van je huwelijk

Je hoeft dit niet perse samen te doen, maar de meeste stellen gaan samen. Maar heeft één van beide geen tijd, zorg dan dat je partner het volgende bij zich heeft:
 • Een volmacht (met handtekening) waarin staat dat je met hem wilt trouwen
 • Geboorteakte
 • Bewijs van identiteit
 • Bewijs van nationaliteit
 • Bewijs van ongehuwde staat
 • Bewijs van inschrijving of bewijs van je verblijfplaats in België
 • Toestemming van je afwezige aanstaande echtgenoot
 • Akte van gewoonterecht (certificat de coutûme)
Denk er aan dat geen van deze documenten ouder dan 6 maanden mogen zijn!

Geboorteakte

Jij en je partner moeten altijd een uittreksel van je geboorteakte geven. De ambtenaar gaat dan na of de geboorteakte is opgenomen in de DABS. Indien de geboorteakte niet is opgenomen, maar wel in België is opgemaakt of werd overgeschreven, dan vraagt de ambtenaar eerst aan de bevoegde ambtenaar om de geboorteakte op te nemen in de DABS, zodat hij ze op die manier kan raadplegen. Is de geboorteakte niet beschikbaar omdat deze in het buitenland werd opgemaakt en nog niet in België is voorgelegd, dan moet je zelf een uittreksel voorleggen. Kun je geen geboorteakte voorleggen (omdat je bijvoorbeeld je land ontvlucht bent), dan kan je een procedure starten ter vervanging van je geboorteakte.

Je bent ingeschreven!

Voor je officieel mag trouwen moet je na de huwelijksaangifte nog 14 dagen wachten. Maar wacht ook weer niet te lang, want de aangifte voor jullie huwelijk is maar 6 maanden geldig.

Burgerlijk huwelijk

Je moet in België eerst trouwen voor de wet (burgerlijk huwelijk) voordat je voor de kerk kunt trouwen. Trouwen voor de wet kan zowel in een gemeentehuis als op een andere plaats. Als je buiten het gemeentehuis trouwt, vergeet dan niet dat deze plek een openbare plek moet zijn waar alleen de gemeente gebruik van mag maken. Vraag dus vooraf altijd bij de gemeente. Zo weet je zeker dat je niet van een koude kermis thuis komt.

Getuigen

Volgens de Belgische wet ben je niet verplicht om een getuige aan te duiden. Jullie mogen zelf bepalen of er bij het huwelijk getuigen aanwezig zijn of niet. Als je wel getuigen wilt, dan kun je er voor kiezen om één getuige of meerdere (maximaal vier) te nemen. Ook mag de bruidegom of jij er 3 hebben, en je partner maar één. Je zou ook twee getuigen kunnen kiezen voor de wettelijke trouw, en twee andere voor de kerkelijke ceremonie.

De trouwdag

De ambtenaar van de burgerlijke stand zal jullie rechten en plichten voorlezen en vraagt of jullie elkaar het Jawoord willen geven. Daarna word er een huwelijksakte opgemaakt en krijgen jullie een trouwboekje mee. Bewaar dit trouwboekje goed, kinderen worden er later in bijgeschreven. Ook als jullie in de kerk willen trouwen, want dit zal ook in het trouwboekje vermeld worden. Burgerlijk huwelijk België

Kerkelijk huwelijk

Eerst moet je voor de Belgische wet getrouwd zijn, daarna kun je pas voor de kerk trouwen.  Raadzaam is om de kerk snel te reserveren. Als je dit gedaan hebt, volgt er een gesprek met de pastor die een huwelijksdossier opmaakt. In veel gevallen zul je katholiek moeten zijn, je doopsel en vormsel gehad moeten hebben, wil je voor de kerk mogen trouwen. Dus vraag eerst zorgvuldig na, alvorens je plannen maakt om voor de kerk te trouwen.

Wat kost het huwelijk

We hebben gemiddelde kosten genomen van diverse gemeenten in België
 • Kosten trouwen gemeentehuis €150 ( Gemiddelde kosten deze kunnen hoger of lager zijn. Burgelijk huwelijk (incl. administratie- en organisatiekosten)
 • Trouwboekje €25,-
 • Kerkelijk huwelijk €250,-

Het feest

Jullie hebben elkaar het jawoord gegeven, en het feest kan beginnen. Vaak beginnen we met een receptie na de ceremonie, een diner, en een feestavond tot laat in de uurtjes.

Openingsdans

Top 50 openingsdans en ceremonie liedjes

Meest populaire bruiloft liedjes

Het huwelijkseizoen is weer in volle gang en iedereen is weer druk op zoek naar een geschikt lied voor een openingsdans, of een speciaal lied voor de ceremonie. Hier is een inventaris van romantische songs voor de perfecte eerste dans voor je bruiloft, of een lied tijdens de huwelijksceremonie

5 beste tips voor het kiezen van je eerste dans nummer

Spotify heeft de tien populairste nummers onthuld die koppels kiezen voor hun eerste dans. Deze geliefde muziekstreamingservice stelde de lijst samen na analyse van duizenden afspeellijsten met de titel ‘eerste dans’.

Zoals te verwachten, is de toplijst van Ed Sheeran’s ‘Thinking Out Loud’, gevolgd door Etta James ” At Last ‘ op de tweede plaats (eerder op de eerste plaats), en komt op de derde plaats het meest in de smaak bij Ray LaMontagne’s’ You Are the Best Thing ‘.

Luister naar Spotify’s 50 eerste dansnummers hieronder:

Hedendaagse bruiloftsmuziek

Veel paren hebben ‘hun’ liedjes die een verborgen betekenis hebben misschien speelde dit lied tijdens je eerste zoen, of het is er eentje dat je altijd aan hen herinnert. In plaats van te gebruiken bij je openingsdans, gebruik dit lied tijdens de ceremonie, of als je door het gangpad loopt?
Als je een nummer hebt gevonden dat je leuk vind, controleer dan de versie. Er kunnen veel verschillende versies van hetzelfde nummer zijn, of gezongen door andere artiesten, of misschien wel een te gek rocknummer, wat vertaald is in een akoestische versie, en zo te gek is voor jullie ceremonie. Gebruik gewoon You Tube, en vaak vind je tig tal verschillende versies van hetzelfde lied.

Live muziek tijdens ceremonie

Het grote voordeel van een live zanger gitarist is dat hij in kan spelen op de ruimte. Stel je trouwt in de kerk, en jullie favoriete nummer is van AC DC, dit zal niet zo passend klinken in de kerk. De gitarist kan het nummer dan perfect akoestisch spelen, waardoor het wel geschikt is voor de kerk.

Nog enkele leuke nummers voor de huwelijksceremonie

Truly, madly, deeply – Savage Garden
She – Elvis Costello
Hoppípolla – Sigur Rós
Better together – Jack Johnson
I’m yours – Jason Mraz
Signed, sealed, delivered – Stevie Wonder

Huwelijksplanning

Huwelijksplanning tips

Na de opwinding van de verloving en alle gelukzaligheid die ermee gepaard gaat wordt het tijd om te beginnen met de huwelijksplanning . Het is niet makkelijk voor een verloofd paar je voelt je vaak overweldigd over waar te beginnen. Naast het verstrekken van stapsgewijze adviezen en middelen voor de huwelijksplanning, zullen deze tips voor trouwplanning je helpen.

We geven je de meest gemaakte fouten.

Bruiloftstips voor bruiden en bruidegoms

Geen eerste huwelijksbudget instellen. Dit is een van de meest essentiële tips voor voor de planning van je huwelijk! Je moet je huwelijkslasten instellen voordat je iets anders doet.

Werkt niet meteen je gastenlijst uit nadat je het budget hebt ingesteld. Elke gast kost je in wezen geld. Ze hebben een stoel, eten en drinken nodig, en dat kost allemaal geld. Als je 100 mensen uitnodigt voor je bruiloft en je budget dit niet toelaat, betekent dit dat je de gastenlijst moet snoeien of dat je compromissen moet sluiten met iets anders. Geen van deze opties is altijd geweldig. Dus voordat je uitnodigingen verstuurt, haal diep adem en kies zorgvuldig. Ook je gastenlijst heeft invloed op het kiezen van je locatie, zoals de grootte van je locatie en de cateringprijs per persoon. Je hebt altijd het aantal gasten nodig voordat je contact opneemt met een locatie en vaak ook met het inhuren van leveranciers.

Ongeplande of verborgen kosten.

Bruidsparen raken vaak verstrikt in de voor de hand liggende kosten van locatie, eten, entertainment, kleding en inrichting. Maar vaak zijn het de kleine onvoorziene kosten die over het hoofd worden gezien, die in totaal een behoorlijk grote impact op het budget kunnen hebben. Laat ruimte in je budget voor ongeplande uitgaven.

Denk aan portokosten voor uitnodigingen, verlichting, tenten en transportkosten, bruidsaccessoires, decoraties dit zijn slechts enkele items die snel kunnen oplopen! Zorg ervoor dat je de kosten grondig doorwerkt, en neem altijd 10% voor onvoorziene kosten.

Geen planning voor impulsieve items in het budget.

De kans is groot dat je een punt zult bereiken in je huwelijksplanningsreis waar je iets tegenkomt dat zo mooi, zo uniek is, dat je je speciale dag zonder dit gewoon niet kunt voorstellen. Dit kan iets zijn waar je gasten van kunnen genieten, een pannenkoeken buffet, een prachtig bruidsaccessoire of een fotograaf die net buiten je huidige budget zit. Hoewel het niet essentieel is, is het leuk om hier een beetje extra van in het budget te hebben gestopt om je zelf te kunnen trakteren.

Vragen aan leveranciers.

Vergeet niet te vragen aan leveranciers over vroeger werk . Naast referenties is een andere belangrijke tip het vaststellen van het ervaringsniveau van een leverancier. Hoe lang werken ze in de trouwindustrie? Aan hoeveel huwelijken zoals die van jullie hebben ze gewerkt? Dit zal je helpen om te bepalen of hun ervaringsniveau voldoet aan jullie verwachtingen.

Offertes aanvragen

Indien je een offerte aanvraagt bij een leverancier, geef er meteen je maximale budget bij. Wat je misschien niet beseft, is dat door een budget te geven, je leverancier de mogelijkheid heeft om geschikte alternatieve opties aan te bieden, mocht het originele ontwerp niet binnen je prijsklasse passen.

Geen huwelijksdag tijdlijn.

Vaak zijn bruidsparen teleurgesteld na hun trouwdag door geen tijd te hebben gehad om hun gasten te ontmoeten of te genieten van hun hapjes. In veel gevallen zal je fotograaf ook een tijdlijn geven die aangeeft wanneer ze bepaalde elementen van de bruiloft willen fotograferen. Overweeg dit als uitgangspunt te gebruiken. Maak een plan van je dag om er zeker van te zijn dat je ervan kunt genieten.

Betalingen leveranciers

Niet weten wanneer en hoe leveranciers betalingen wensen te ontvangen.
Elke leverancier vereist betaling op een of andere manier, op verschillende tijdstippen, tijdens het planningsproces. Sommigen willen een gedeeltelijke vooruitgang, anderen moeten op de dag contant worden betaald. Maak notiies hoe elke leverancier zijn betalingen wenst te ontvangen. Geen enkele bruidspaar wil verrast worden door de financiën, vooral in de dagen voorafgaand aan de bruiloft! Zorg dat je de financiën ruim op tijd voldoet. Maak afspraken om niet te betalen op je trouwdag, maar vooraf, of achteraf.

Huwelijksplanning

Bruidsmeisjes / Bruidsjonkers

Te veel bruidsmeisjes of bruidsjonkers hebben. Het hebben van een klein budget en negen bruidsmeisjes vraagt gewoon om problemen. Het is een persoonlijke keuze, maar te veel mensen vragen is niet altijd een goed idee. Je vrienden zullen begrijpen dat ze niet allemaal kunnen worden gekozen om naast je te staan. Als je groep oncontroleerbaar groot wordt, overweeg dan om alleen een bruidsmeisje en / of één bruidsjonker.

Bruidsmeisjes

Locatie planning

Oké jongens, welke bruid houdt niet van een prachtige unieke bruiloft locatie. Maar als je in Brussel woont en je bruiloft op een boerderij ergens in het midden van de kempen plaatsvindt, probeer dan de doe het zelverij tot een minimum te beperken. Jullie en je familie hebben op dat moment geen tijd om handgemaakte artikelen op te hangen en kleedjes aan glazen potten te lijmen. Voeg je persoonlijke touch toe, maar onthoud hoeveel tijd die dingen in beslag nemen.

Trouwreportage

Je vriend kan ‘de beste instagram foto’s’ maken en je neef heeft misschien ‘de beste camera’. We begrijpen het! Dit betekent echter op geen enkel niveau dat ze in aanmerking komen om foto’s van jullie bruiloft te maken. e kunt je eerste kus niet precies opnieuw doen. Laat je vrienden een hashtag maken, maar laat de professional de echte momenten vastleggen. Foto’s zijn het enige dat blijft bestaan als de taart weg is en de jurk zit in de kast hangt.

Bezuinigen op je budget

Bezuinigen op de verkeerde dingen om andere dingen te spekken. Laten we eerlijk zijn, geld is een van de grootste problemen bij het plannen van een bruiloft. Als je er genoeg van hebt, geweldig, maar als je een begroting hebt, zoals de meesten van ons, kan het vaak onnodige stress veroorzaken. Kies wijselijk waar je geld uitgeeft, en waar je op bespaart. Bijvoorbeeld , het is verstandiger om te besparen op zaken zoals huwelijksbedankjes, alle soorten alcohol, decoraties, dan om te besparen op zaken als een fotograaf, visagist of eten.

Tips voor bruiden

Die je mee met tradities die geen enkele betekenis voor je hebben, alleen omdat …? Het huwelijk moet je levensstijlkeuzes, eigenaardigheden en dingen weerspiegelen die je uniek maken als een paar. Als je je niet op je gemak voelt als je een boeket hebt, sla het dan over. Je hoeft het niet perse  te doen. Hetzelfde geldt voor dingen als een bruidstaart aansnijden of een kousenband gooien. Je hebt de mogelijkheid om zelf nieuwe tradities te maken.
Er bestaat niet langer een vast recept hoe een bruiloft eruit zou moeten zien. “Bovendien, als je trouw bent aan je stijl en persoonlijkheid, zal alles een stuk eenvoudiger zijn dan te proberen iets te zijn dat je niet bent!

Bang om een Bridezilla te worden.

Het is de speciale dag van jullie samen. Zet jezelf eerst. Maak tijd voor jezelf om van de dag te genieten. Stel iemand aan die je vertrouwt, een bruidsmeisje, een weddingplanner, een vriend of een moeder, die op de dag met de kleine, moeilijke vragen van leveranciers of gasten kan omgaan, sterker nog, het is niet alleen op de dag dat je dit moet doen, maar ook vanaf de vroege planningsfase van je bruiloft. En als het gaat om het omgaan met de meningen van vrienden en familie, probeer kritisch en standvastig om te gaan met kritiek en meningen van familieleden. Laat ze begrijpen dat het jullie bruiloft is, niet die van hen. Ja, het is prima om jezelf deze keer als eerste te presenteren.

Een time out nemen

Huwelijksplanning kan stressvol zijn en zijn tol eisen, zowel van jou als van je partner. Een essentiële tip voor het plannen van een bruiloft is om ervoor te zorgen dat je rust kunt vinden met het omgaan van de weddingplannings achtbaan. Pas goed op jezelf en vergeet vooral niet om af en toe een time out te nemen, en even samen met je partner iets gezelligs ontspannends te gaan doen.

Iedereen meenemen om je jurk te passen

Het is echt geen goed idee, vooral als je van nature besluiteloos bent. Veel verschillende meningen kunnen je meer in de war brengen. En vaak door één stomme of vervelende opmerking , kun je al onzeker worden, terwijl je zelf zo van die jurk hield.

Wil je een exacte replica van een bloemstuk of jurk of zie je iemand anders anders rocken op Pinterest. Ten eerste als je af gaat op de foto van een jurk, die je niet hebt kunnen passen, is deze jurk misschien wel niet geschikt voor jou, wil je een ontwerp laten maken, vertrouw dan op je ontwerper.
Hetzelfde geldt voor bloemen; terwijl Pinterest afbeeldingen geweldig kunnen zijn om de toon of visie voor je dag in te stellen, probeer je niet te fixeren op details. Foto’s van bloemstukken kunnen vaak buiten het seizoen of geïmporteerde bloemen bevatten. Vertrouw op je bloemist om het uiterlijk te interpreteren met behulp van hun kennis en ervaring. Ze kunnen de beste seizoensgebonden bloemen vaak verkrijgen. Laat je bloemist zijn eigen creatieve flair inbrengen om iets moois te creëren in overeenstemming met jouw keuze.

Onderschatting van de benodigde tijd

De vaardigheid en praktijk om zelf DIY projecten met succes uit te voeren. Afhankelijk van de grootte van je bruiloft, kan het opzetten of zelfs plaatsen van gemaakte doe-het zelf projecten een hele dag duren. Het laatste wat je wilt, is rood puffend door het gangpad lopen, omdat het arrangeren en instellen langer duurde dan je dacht.
Het is ook een van de vele belangrijke planningstips voor het maken van DIY bloemen, tenzij je van nature creatief bent, kan het een probleem worden om je eigen uitgebreide bloemstukken op je trouwdag te maken. Doe het zelf artikelen vertellen je niet hoe lang het duurt om je eigen bloemstukken te maken.
Of niet nadenken over de stijl bij het plannen van decoraties en bloemen. Houd bij het reserveren van je locatie rekening met de stijl van je locatie, met name de kleur en het ontwerp van bepaalde vaste elementen, zoals tapijten, muurkleuren en gordijnen. Deze kunnen vloeken met je geplande kleurenschema of stijl. Het plaatsen van een bloemstuk dat er in een schuur prachtig uitzag of een foto op Pinterest in een balzaal in Victoriaanse stijl werkt mogelijk niet. Zorg ervoor dat je bloemist of decorateur de omgeving kent bij het aanvragen van offertes.

Decoratie

Trouwschoenen

Niet denken aan het comfort en de hoogte van je trouwschoenen. Comfort is essentieel! “Je staat bijna 8 tot 12 uur letterlijk op je benen.
Dat is meer dan een hele werkdag en als je gewend bent aan een zittend werk, worden je voeten zelfs in sneakers moe.
Maak niet de fout om een maand voor je bruiloft te gaan shoppen voor schoenen. Denk eraan, als je in de winter gaat trouwen, is de kans groot dat er enkel winterschoenen in de winkels liggen, geen mooie zomersandalen.

Over Planning.

Het is echt gemakkelijk om in de val te trappen door te proberen de perfecte dag en de planning te creëren. Je kunt zeker veel doen om ervoor te zorgen dat je dag verloopt zoals jij het wilt, maar er zijn een paar dingen die je gewoon niet onder controle hebt.
Begin met de belangrijkste dingen en ga een beetje mee met de stroom. Ontspan op de dag en geniet van elk moment dat is echt een perfecte trouwdag!

Just married