Bruidsfotograaf

Huwelijksreportage

Een beeld zegd meer dan duizend woorden. Mooie foto’s van jullie huwelijk zijn dan ook echt onmisbaar, want met deze beelden kunnen jullie je unieke dag eindeloos herbeleven. En niet alleen jullie, maar ook jullie nageslacht. Jullie vragen je misschien wel af of het wel interessant is om een echte bruidsfotograaf in te schakelen, terwijl tegenwoordig iedereen wel leuke foto’s kan schieten met een digitale camera. Toch is die bruidsfotograaf echt elke euro meer waard.

Waarom kies je voor een professionele bruidsfotograaf

Een professionele bruidsfotograaf heeft goed materiaal bij zich en een back-up voor onvoorziene omstandigheden.
  1. Hij weet welke momenten op een trouwdag belangrijk zijn en zal dus niets missen.
  2. Er is vervanging geregeld als de fotograaf bij ziekte af moet zeggen.
  3. Een echte vakfotograaf weet ook van onverwachte situaties het beste te maken. Denk aan slecht weer, moeilijk licht etc.
  4. De fotograaf kan jullie helpen met poseren zoadat jullie op je best op de foto komen.
  5. Een fotograaf neemt voldoende foto’s en laat niets aan het toeval over.
  6. Hij of zij heeft door ervaring veel leuke ideeën om met andere elementen en kleuren te fotograferen.
Wel een tipje! Neem tijdens jullie huwelijksreportage je zus of vriendin mee, om bijvoorbeeld te helpen met de sleep, het omhoog houden van de paraplu, of vasthouden van het bruidsboeket.

Tips trouwreportage

Vraag aan je bruidsfotograaf hoe hij de foto’s afleverd. Het is altijd makkelijk als je je foto’s meekrijgt op een DVD. Zo kan je levenslang je foto’s bewaren, en kan je je familie ook blij maken met jullie mooie bruidsreportage. Een trouwreportage hoort speels spontaan en realistisch te zijn.

Tips voor je bruidsfotograaf

De bruidsreportage een blijvende herinnering aan jullie trouwdag, daarom neem je ook niet zomaar de eerste de beste trouwfotograaf. Vraag je eerst af wat voor foto’s wil ik, spontaan, natuurlijk, of ga je meer voor de truckfoto’s of geposeerde reportage. Maak hierover goede afspraken want er zijn zoveel stijlen. Bekijk eerst wat werk van je fotograaf, en vraag wat zijn mogelijkheden zijn. Leg ook goed uit wat jullie wel en niet willen. Een trouwreportage is namelijk voor het leven.

Trends in huwelijksreportage

Een huwelijksreportage in een oude schuur, loods of fabriek. De combinatie van het ruwe decor met prachtig aangeklede bruidsparen levert een mooie beelden op. En heel handig met zo’n locatie, hoeft niemand zich zorgen te maken over het weer.

Prijzen van trouwfotografen lopen nogal uiteen. De grootte van de reportage is natuurlijk ook prijsbepalend. Mede ook het album. Je moet denken aan een prijs tussen de 500 en 2000 euro. Het hangt ook sterk af van de populariteit van de fotograaf. Ook het apparatuur wat een fotograaf gebruikt is erg belangrijk. Een camera kan nogal in prijs schelen. dit kan enkele duizenden euro schelen op een camera.

Waar word er gefotografeerd Locatie

De leukste portretten ontstaan meestal spontaan. Een mooie eenheid in de decoratie creeert een luxe sfeer in de trouwreportages. Bezoek in de aanloop naar de grote dag samen met je bruidsfotgraaf de verschillende locaties waar jullie gefotografeerd willen worden. Zo kunnen jullie niet alvast leuke ideeen op doen, maar b.v. ook afstemmen op welke plekken de fotograaf tijdens de ceremonie kan en mag staan.

Wat bij regen

Een regenachtige trouwdag hoeft gelukkig niet te betekenen dat ook jullie bruidsreportage in het water valt. Als de weersvoorspellingen tegen vallen, is het goed om alvast een plan B te hebben. Met een beetje creativiteit kun jeleuke alternatieven bedenken. Van kerken tot treinstations tot aan boerdeijstallen, viaducten en gezellige cafeetjes.maar zelf in de regen kan je mooie foto’s maken. Trek gewoon regenlaarzen aan onder je bruidskleding.

4 praktische vragen voor jullie fotograaf

1. Welke dagdelen worden er gefotografeerd? 2. Zijn bij de prijs het album en nabestellingen inbegrepen? 3. Is er een vervanger als de fotograaf plots ziek wordt? 4. Neemt de fotograaf assistenten of stagiares mee?