Trouwen op een cruiseschip

Trouwen op een cruisschip

In het huwelijk treden aan boord van een cruiseschip is erg in momenteel. Steeds meer koppels, waaronder ook homo- en lesbische stellen, geven elkaar het ja-woord op zee, zo meldt de Chicago Tribune.
Vorig jaar werden maar liefst 2.000 huwelijken gesloten aan boord van schepen van cruisemaatschappij Carnival. Volgens woordvoerder Vance Gulliksen zal men dit jaar een stijging van minstens tien procent noteren.

 


Kostprijs

Afhankelijk van de maatschappij en het aangeboden pakket moet je naast de reissom rekenen op 500 tot 1.700 euro extra voor een trouwpartij.

Op de MSC cruiseschepen kan je opteren voor een pakket van 500 euro. Wat krijg je daarvoor? De ceremonie wordt voltrokken door een scheepsofficier; Er wordt een bruidstaart voorzien, een bruidsboeket, muziek en een symbolisch huwelijkscertificaat. Een fotograaf staat een heel uur lang ter beschikking van het koppel.

Ook Royal Caribbean, Norwegian, de Holland America lijn en Disney bieden huwelijkspakketten aan.

Via het internet kan je uitzoeken welke cruisemaatschappij het meest voordelige of leukste pakket biedt. Ga wel eerst na of je op het door jou uitverkoren schip een legaal huwelijk kan sluiten zodat het niet enkel een symbolische waarde heeft.